maanantai 23. tammikuuta 2017

Agatha Christie: Kissa kyyhkyslakassa

Alkuteos: Cat Among the Pigeons (1959)
Suomentaja: Anna-Liisa Laine
Ilmestymisaika: 1985 (ko.painos)
Sivumäärä: 286
Kustantaja: WSOY
ISBN: 951-0-12950-X
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Hercule Poirot #28
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 23, 24, 34, 37 ja 47

*Jännitysnäytelmä Meadowbankin kunnianarvoisassa tyttökoulussa, arvoitusten ratkaisijana verraton Hercule Poirot. Korkeajännitys on taattu dekkarissa, jonka väkivaltaisten tapahtumien syyt juontavat kaukaa Keski-Idästä, ja tarinassa on myös eksoottisen romantiikan tenhoa.*



Tämäkin Poirot-kirja on kerrottu ulkopuolisen kertojan kautta ja armas salapoliisimme on mukana oikeastaan melko vähän. Suurin osa kirjasta kuluu seuraillessa tapahtumia koulussa ja muualla ja Poirot itse astuu mukaan vasta lähes loppumetreillä. Se ei kuitenkaan vähennä kirjan viihdyttävyyttä. Juoni on mainio, hahmot kiintoisia ja yllättäviä sattumuksia on melkoisesti. Muihin Poirot-kirjoihin verraten tämä on aika “verinen” sillä tapahtuvat murhat ovat sieltä raaemmasta päästä eivätkä perinteisiä myrkyttämisiä. Omaa lukemistani tämä ei kuitenkaan haittaa.

Dame Christie on jälleen kerran taattua lukemista, jonka parissa aika kuluu kuin siivillä. Itse ainakin upposin kirjaan siihen malliin, että se tuli lukaistua läpi parissa päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti